Wat doen wij?

Wat doen wij?

G-jeugdvoetbal, wat is dat?

G-jeugdvoetbal is bedoeld voor kinderen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden. Zij kunnen daardoor niet of moeizaam hun plek vinden in het “reguliere” voetbal. Let wel: we beschouwen G-voetbal gewoon als voetbal. De KNVB biedt dezelfde kwaliteit, service en benadering. Het enige verschil is, dat bepaalde aspecten worden aangepast wanneer dat nodig is. Het motto luidt: "Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet!"

De KNVB is de eerste voetbalbond in de wereld die competities organiseert voor kinderen met een beperking. Het G-jeugdvoetbal groeit explosief. Om iedereen op zijn of haar eigen niveau te kunnen laten spelen heeft de KNVB een indeling in niveaus gemaakt.


G-jeugdvoetbal, voor wie?


Doelgroep
Voor jongens en meisjes van 6 tot en met 16 jaar die een lichamelijke en/of een verstandelijke handicap hebben. Er is een beperkte leeftijdsdispensatie mogelijk. Spelers die ouder zijn dan 16 jaar hoeven niet te treuren. Voor hen bestaat natuurlijk óók een competitie.

Wordt er ook competitie gespeeld?
Ja, sinds 2005 organiseert de KNVB een competitie voor 6- tot en met 16-jarigen. Spelers die te jong zijn voor de seniorencompetitie, hoeven niet meer tegen volwassenen te spelen. De KNVB is de eerste voetbalbond in de wereld die competities organiseert voor kinderen met een beperking en krijgt daarbij steun van de Johan Cruyff Foundation. Rhelico heeft mede aan de wieg gestaan bij het opstarten van een competitie voor de G-jeugd. De competitie telt miinmaal 14 wedstrijden per seizoen. Elke maand staat er een thuis- en een uitwedstrijd op het programma.

Trainingen
Het G-jeugdteam traint eenmaal per week, elke woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Afwijkende regels
G-jeugdvoetbal is voetbal voor kinderen met een (lichte) verstandelijke en/of motorische handicap. De regels zijn waar nodig enigszins aangepast; dit betekent dat er bijzondere aandacht is voor de teamleden en voor de manier waarop het team begeleid en getraind wordt. De G-jeugdvoetballers voetballen volgens de normale regels van het 7 tegen 7. Er wordt op een half veld gespeeld met pupillendoelen (2 bij 5 meter). De wedstrijd duurt 2 x 25 minuten. De G-jeugdvoetballers hebben na elke wedstrijd een leuk toetje: er volgt altijd een strafschoppenserie.


G-jeugdvoetbal, Interesse en/of vragen?

Mocht u interesse en/of vragen hebben? Of denkt u iets te kunnen betekenen voor de G-jeugd van rvv Rhelico? Dan kunt u contact opnemen met Anton Oorschot (06-40936218) of stuur een mailbericht naar info@vvrhelico.nl.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!